lördag 18 augusti 2007

Norrköpingsutställning

Har lyckats smitta husse med förkylningen så jag åkte utan honom. En snäll kompis hängde med och agerade bärare och fotograf ;)

Husse väcker mig - jättetidigt - ur en hemsk mardröm. Usch! Ingen vidare start på morgonen. Äter lite packar in mig och Willow i bilen, åker och hämtar kompisen och kör till Norrköping. Kommer fram typ en halvtimme senare än planerat men ingen kris, har för en gångs skull tagit med extra tid i planeringen.

Vevar ner förster, öppnar dörrar, sätter på stereon och lämnar Willow och kompisen medan jag joggar in med tält och kompostgaller. Hittar ett jättefint ställe att slå upp tältet på med skugga och allt. Går bra att sätta upp tältet. Går tillbaka till bilen och hämtar Willow, kompis och mer packning. Willow har varit jätteduktig och inte skällt på vare sig folk eller hundar som passerat bilen.

Nu är hon dock ... entusiastisk ... över att komma ur bilen och vill titta på allt, nosa på allt och studsa som en kängeru. Blir hoppad på när jag försöker låsa bilen, när jag plockar upp reg bevis, nummerlapp och vaccinationesintyg, när jag visar upp pappren, i veterinärkontrollen o s v. Provar att bröla + trösta, verkar inte hjälpa. Provar att låta henne vara i famnen en liten stund, hjälpte inte heller. Går till tältet och installerar oss. Willow trivs med tältet och kompostnätsgården och står/sitter/ligger där och verkar ta det rätt lugnt.

Tittar lite på Vincent (Pine Garden's Ego Eldfari), Willows bror.


Förklarar för min kompis hur min kamera funkar och vad det är jag vill att hon ska fota. Hon var jätteduktig! Kolla på det här "testfotot":


Inga tikvalpar och vi är ensam juniortik igen. Börjar "värma upp" Willow strax innan championhanarna ska in. Hon börjar studsa så fort jag byter koppel och gör "sitt-fint" d v s sätter sig på rumpan med framtassarna i luften (inne i vår pyttelilla gallerförgård till tältet). Det är INTE ett trick vi övat på...

Efter en stunds gående där Willow fått nosa och slöa lite först så provar jag att jogga lite. Först går det bra, sen hoppar hon på mig och jag halvt om halvt trillar in i en stackars förbipasserande. Skäller lite, tröstar, tar nya tag. Det går betydligt bättre :)

Sen inser jag vad jag glömt - jag har inte tagit min hostmedicin - och anledningen till att jag kommer på det är att jag börjar hosta som en galning. Inte bra. Går tillbaka till tältet. Häver i mig medicinen. Går bort mot ringingången igen. Avbrott mot uppvärmingsrutinen - inte bra. Willow hoppar på mig igen.

Går fram och tillbaka utanför ringen och vågar sen prova att jogga lite. Går bättre. Försöker torka av Willow dräggel och får en torrare men hoppig hund alldeles lagom till vi ska in.

Joggar in. Det går bra. Ställer upp. Lite osäker på om jag ska stå längs med ringen eller framför domarbordet nu när jag är själv. Ställer Willow, hon kliver iväg, ställer henne igen. Innan jag ens hunnit rätta till benen är domaren framme och kollar tänder och klämmer. Det går bra i alla fall.


Springer cirkel. Går bra. Frågar domaren om jag ska springa mer när jag närmar mig. Hon säger "ja och sen fram-och-tillbaka". Så jag springer ett varv till. Willow gör ett litet hopp, jag stannar till och sen fortsätter vi. Går skapligt.

Kommer tillbaka mot domaren och svänger upp för att göra fram och tillbaka. Domaren säger nåt som jag inte riktigt hör men det låter som att jag springer fel (ev menade hon ETT varv cirkel och sen fram och tillbaka). Blir tveksam. Frågar om "skulle jag inte göra fram och tillbaka?". Jo. Blir hoppad på (ganska mycket) av Willow för att jag stannat. Lägger en volt och lugnar henne och fortsätter sen. Fram går bra nu. På vägen tillbaka börjar hon skutta lite. Jag är inte riktigt snabb nog på att bromsa ner och blir hoppad på igen. Går sista biten. Hör någon (domaren?!) fälla en kommentar om "man måste lära hunden vem som bestämmer".

Springa-video: http://www.youtube.com/watch?v=tRX8OLh839g

(Domaren ser sur ut, undrar om det var för att jag var vimsig och sprang fel?)

Willow något istadig. Ställer upp. Det går bra men hon drägglar massor och jag lämnade trasan utanför ringen.


Springer fram och tillbaka en gång till, går skapligt.

Får två röda band och "tack för idag". Känner mig lite snopen men fattar inte varför. På vägen hem inser jag att det här är första gången vi åker hem utan att fått HP eller Ck (och utan att tävlat vidare t ex Bästa tik). Har visst blivit bortskämd...

Binder Willow i ett träd, parkerar min kompis så att hon kan hålla koll på Willow utan att behöva hålla henne. Packar ihop allt. Går ut med kompisen, Willow och första lasset till bilen. Öppnar alla fönster och dörrar. Går själv in för att hämta det sista (och för att köpa ett "årsförråd" av tuggrep lite billigare än i affären). Träffar några bekanta från Norberg och utställningskursen, det har gått bra för dom :)

Åker och lämnar av min tappra kompis som verkligen jobbat med sin hundrädsla idag. Hämtar en (lite piggare) husse och åker ut på övningsområdet. Willow är seg i huvudet men har spring kvar i benen och det är jättemysigt att rulla i gräset ;)




Glad Willow :)


Ett bröllopsfölje passerade huset när vi kommit hem. Jag stod på balkongen och tittade lite på alla dom finklädda människorna. Tyvärr visade det sig Willow och matte inte har samma musiksmak. Willow gillade INTE den joddelliknande sången kombinerat med den jättestora trumman och blåsinstrumentet :( Fick jättedåligt samvete när jag kom in i sovrummet och hon stod och darrade och tittade ut genom fönstret :( Försökte göra glada tillrop och få henne att leka lite men det ville hon inte så jag la mig på sängen med min bok - normalt, tråkigt och lugnt. Efter en stund lugnade hon sig men både matte och husse var lite oroliga ett tag. Undrar om jag kan få tag på den typen av musik på skiva och desensitivitetsträna henne från ljudet? Som andra människor gör med skott/fyrverkerier...

Husse är trött och snuvig och skulle bara vila sig lite. Willow smyger sig närmare och närmare och upp ovanpå (i sömnen!). Matte smyger på Willlow med rosetter och kamera.

Willow har vaknat och får prova alla sina nya rep på en gång.

Vilket är bäst? Hmm, det här stora är rätt mysigt...

Efter moget övervägande kommer Willow fram till att bollen är ännu bättre (och somnar sen med den i munnen)

Mycket stillsam och "tråkig" kvällspromenad, alla trötta, människor snoriga.

Sjätte utställningskritiken

En juniortik med tillräckligt långt huvud. Bra uttryck. Bra mask, bett. Trevlig hals. Lång i längden. Raka bra framben, välvinklad bak. Bör ännu utvecklas. Kunde röra sig bättre framtill.

Kv-1 (junior)

KK-1 (junior)

Domare: Gunnel Holm, Finland

Domare-under-träning: Jonny Nilson

Arrangör: Östergötlands Kennelklubb (SKK), http://www.ostergotlandskennelklubb.nu/

Plats: Himmelstalund, Norrköping

Typ av utställning: Internationell (officiell) utställning

Klass: Junior

Katalognummer: 983