tisdag 15 januari 2008

Trix och möten

Övade trix inne. Sitt, ligg, kryp, fingrarna, tass (händer och fötter), eskimåpuss, snurra (båda hållen) och slicka (tror hon kan det!). Tass mot fötter blev mest i knähöjd och av någon anledning lägger hon sig ner om jag gör kommandot mer än ca två ggr, undrar varför...

Willow verkade lite småseg/disträ så jag provade att göra några lite fartigare saker.

Försökte med slalom mellan mina ben, det gick inget vidare. Jag måste balansera på ett ben med hög knäuppdragning på det andra för att Willow ska komma under, samtidigt ska jag med händer + godis visa vart jag vill att hon ska. Mina armar är för korta! När Willow fattade vad hon skulle göra så gick hon duktigt under mitt ben fram till godisen och stannade där - då var halva Willow fortfarande på "fel" sida om mig och jag fick fortsätta att balansera på ett ben till dess att jag kastade en godis ut åt sidan... Sen skulle jag försöka byta uppe ben och få in Willow under det. Snygg slalom blev det INTE!

Kan komma på fyra sätt att fortsätta slalomövningarna:
  • Lära Willow att krypa slalom (ingen bra ide innan röntgen!)
  • Skaffa pinnar och köra mellan dom till hon kommer på konceptet igen (och sen få henne att krypa eller åtminstone ducka när hon gör det)
  • Be husse hålla godisen - han kan ju vara lite längre ut åt sidorna
  • Skaffa extremt högklackade skor (platå?!)

Tvåan eller trean är nog bäst, är inget bra på att gå i så höga klackar + risk att trampa Willow.

Provade att bara göra under när jag stod bredbent. Willow kom ihåg att ducka :) Så jag välte inte :) Men hon stannade halvvägs, d v s när hon kommit fram till sin godis. Hmm, jag sitter på en mycket liten ponny... Provade att kasta godisen framåt och då gick det bra.

Blev glad över framgången och provade att sätta mig så jag blockade hallen och kommendera över + kasta godisen framåt. Första gången k-l-e-v Willow över, sen fattade hon och skuttade istället. Testade under (satt på golvet, benen mot väggen) och det gick! Willow duckade och halvkravlade till sin godis!

Pussar, knuffar och klä på oss till promenaden.

Gick ett varv runt skolan. Mötte MASSOR av hundar. Första hunden ville Willow fram och hälsa på och drog och hoppade och gjorde lekinviter. Det gick hyggligt att gå en bit om jag kommenderade intill men efter några meter vände hon och signalerade "vill bort och leka" så då fick jag kommendera intill igen och igen men till sist kom vi så långt att hon slutade bry sig.

Pratade med några barn på skolan, Willow var lite studsig och gjorde lekinviter till dom också.

Mötte/såg tre hundar till men nu gick det bättre.

Mötte sen damen med chihuahuan och stannade och pratade lite. Först stod Willow still (stanna) och väntade en stund, sen kastade hon sig fram och gjorde lekinvit. Halade in henne och satte henne. Gjorde eskimåpuss. Pratade lite till. Sa hej då, kommenderade stå + gå till Willow. Efter nån meter vände hon och ville bort till vavvan. Blev lite dragkamp (blä) men intill och häråt funkade så småning om.

Husse jobbade sent. Visade under (ben när jag stod och ben när jag satt mot väggen) och över mig. Willow fick beröm och kramar.

Husse och Willow tog en lur panna mot panna. Knip vad söta dom är!