tisdag 30 december 2008

Julrusch, freestyle och korv

Eftersom både Willow och Azlan kan bli distraherade från träningen av saker runt omkring så störningstränade jag och Josefin genom att öva både moment och hela program på stan och ute på Tornby under julruschen.

Vi lyckades klämma in ett hyfsat antal pass, här är lite blandade bilder från dom gånger det inte var *så* mörkt... Tack Josefin för att du lyckades så bra med fotona på oss!

Snurr

Övade mest freestylemoment som ingår i vårt Sixteen-tons-program och ett par gånger hela programmet med/utan musik. Körde lite utställningsträning - stå och jogga. Övade lite platsliggning och platsstående i dom värsta folkströmmar jag kunde hitta. Dom sista gångerna övade jag också lite på vårt HTM-program, mest moment + början och slutet, mitten kommer jag att improvisera lite.

Hopp

Hur träningen gick varierade rätt mycket. Stundtals gick det bra, stundtals funkade inget men så blir det när man tränar med störning. Dessutom övade vi trots att Willow (hög)löpte och Azlan är en fertil hane. Veckan när Willow höglöpte funkade inte mycket för Azlan (Willow var också rätt disträ) men i övrigt klarade han det mycket bra.

Pinne

Eftersom det var kallt och eländigt första gången vi körde på stan så köpte jag en varmkorv åt Willow när vi tränat klart. Om, nom, nom! Servetten också! Sen försökte hon ta min korv med :S

Suri(kat)

Nästa gång vi var nere på stan gick hon raka vägen till korvmojjen och tiggde men hon fick inget, tänkte spara det till belöning. Eeh, sen vandrade en främmade man förbi och gav henne en korv... Willow blev glad men det var ju inte så bra ur träningssynpunkt - man ska inte tigga av främlingar!
Positionsarbete

Nästa gång vi var nere på stan smet hon för mig när vi gjorde zick-zack och sprang raka vägen till närmsta korvmojj och körde in huvudet. Mutter, mutter... Tack och lov så tyckte folk bara att hon var gullig och ingen blev rädd eller sur. Puh! Och strax efteråt så kommer en man förbi och ger hundarna en korv, denna gång - tack och lov - får jag den för att JAG ska ge den till Willow och Azlan. Annars vete fåglarna hur det hade gått med antitiggträningen...
Zick-zack

Tornby var mycket bättre ur hundmatningssynpunkt men nackdelen där är att vi hamnar betydligt närmare bilarna och att det är svårare att gå runt oss när det är mycket folk. Och eftersom det i princip bara finns ett ställe vi kan stå så blir det inte så stor variation.

"Danskt" positionsarbete till HTM

En av gångerna vi var på Tornby fick Coyak följa med och köra ett litet träningspass. Han var jätteduktig! Däremot höll jag på att få en flygtur när vi försökte kissa av alla tre på en gång och Willow blev lite för entusiastisk i sina försök att få pojkarna att leka med henne


Subway till HTM

Vi väckte en hel del uppmärksamhet, framför allt Willow. Folk brukar se henne och kommentera rätt mycket när vi är ute men nu blev det *väldigt* mycket, massor av folk kom fram och ville prata, klappa och att vi skulle visa trick. Försökte göra bra reklam för freestyle, grandisar och hundar i allmänhet och tillmötesgick folk så gott det gick, tror att Willow finns i mångas mobilkameror nu ;)

Ibland blir jag lite trött på att få höra "kalv", "ponny" o s v om Willow men det är så det är att ha grandis. Fick dock en helt ny typ av kommentar under våra stadsträningspass - "Åh, jag trodde hon var en staty, hon är så ståtlig" (tre olika personer vid olika tillfällen). Får väl ta det som en bekräftelse på att platsståendet går rätt bra...