onsdag 15 augusti 2007

Nytt trick

Yrvaken Willow (jo, hon gjorde öronen själv)
Idag var Willow mer sig själv igen. Jag var lite piggare så jag fortsatte på gårdagens försök med ett nytt trick: om jag säger fånga och kastar nåt så ska Willow fånga det med munnen innan det landar på golvet. (Saker man kan göra utan att matte hostar upp lungorna!)

Köttbullsbitar har hemsk aerodynamik. Och jag kastar som en kratta. Det blev en klar förbättring när jag övergick till halva hundkex (speciellt dom benformade). Efter lunch fångade Willow fyra av fem kast :) Så då provade jag med hennes läder "ben" som hon hade när hon var valp och tuggade på. Det gick jättebra :)

Efter en stund var lädret så slemmigt att vi fick sluta leka för att det skulle finns någon leksak imorgon också. Hämtade Willows repboll istället. Satte mig på golvet och rullade bollen och gjorde bära till matte. (Praktisk lek när matte försöker hosta upp lungorna!) Willow var jätteduktig. Nästan alla gångerna kom hon ända fram så att jag kunde göra släpp och få bollen. Dom andra gångerna kom hon nästan inom räckhåll och stod där och studsade upp och ner och ville att jag skulle leka aktivare. Njä, inte idag...

Provade hennes nya utställningshalsband och ställde upp. Hon stod jättefint, jag hann nästan hämta kameran och fota innan hon rörde sig. Det nya halsbandet verkar fungera, det glider inte. MEN jag måste vara försiktig när jag ställer in det så att det är bekvämt för Willow även när hon rör sig och äter sitt belöningsgodis.

I ett (kortlivat) anfall av hurtighet provade jag att jogga med henne i hallen. Willow var duktig, jag fick ett hostanfall. När jag hade hämtat mig provade vi att jogga genom hallen och ut i trapphuset för att få en längre sträcka. Willow var duktig men såg lite... bekymrad... ut. Insåg inte förrän efteråt att hon aldrig joggat på marmor förut. Välta, rossel, host, vääs...

Husse fick ta alla dom riktiga promenaderna idag igen (DUH!)