torsdag 24 januari 2008

Känguru...

Kunde inte se nån hälta alls. Tog en lite längre men fortfarande stillsam promenad runt skolan. Allt gick bra till vi kom fram till vårt hus - då förvandlades Willow till en känguru och hoppade upp på mig och drog i mina ärmar.

Hon la inte av fasten jag puttade ner henne och sa till på skarpen, så här jobbig har hon inte varit sen förra våren! (Utom precis innan löp och hon kan väl inte vara på gång att löpa nu igen?! Hon har ju mjölk i tuttarna!)

Gjorde svänga i slumpriktningar och gå fort en lång stund. Hon höll fortfarande på och småstrulade men lugnade sig så mycket att jag kunde kommendera sitt och hon faktiskt satte sig trots att det var i en lerpöl. Lät henne sitta en liten stund och kommenderade sedan intill och gick med henne så till porten.

Tack och lov verkar hoppanfallet inte ha dragit upp hältan. Husse kunde inte se nåt på eftermiddagspromenaden.

Tror jag har funderat ut några bra klickerövningar till imorgon. Lite hjärngympa får nog Willow att bli mer sig själv igen.

Blev ett litet nattpass. Willow ville leka. Övade bära, kastade iväg repet och föreslog bära till matte, efter en stunds funderande gjorde Willow just det :) Fast precis innan hon kom fram släppte hon repet för att snabbare kunna få sin godis. Liten träningsmiss (mattes!) men förhoppningsvis kan jag få lite tips i vår om hur jag fixar till det.

Körde en gammal favorit. Satte Willow, sa stanna och gömde godis i lägenheten. Dom flesta bitarna under eller innuti Willows tuggleksaker (försöker undvika felassociationer, "om jag välter stolen hittar jag godis" och liknande är inte så bra om man har en gäst som sitter på den). Leta gick riktigt bra. Avslutade med hit + sitt och tass (hand vanlig och high-five). Willow bör sitta om hon ska göra hög tass, annars rivs hon med sporrarna för att hon har svårt att komma hela vägen upp.