fredag 7 december 2007

Regnring & apport

Regnade nästan inget när jag kom hem från jobbet. Begick misstaget att tro att det skulle vara samma väder när jag ätit och gick ut med Willow (d v s tog inte på någon av oss regnkläder). Det regnade mycket mer... Nåja...

Övade lite hit + sitt, kom (med bollrep), sitt, intill och följa-efter-matte-som-backar-krokigt. Det gick riktigt bra. Willow är så skendräktighetshungrig att hon gör nästan vad som helst för en godis.

Valde en halvstor tom P-plats och låtsades att det var en ring. Tänkte att Willow skulle känna igen sig, det regnar alltid när vi övar/ställer ut!

Joggade in och ställde upp för domaren (träd), pratade med trädet och visade tänder. Joggade cirkel, ställde upp, fram-och-tillbaka, ställde upp och triangel. Flämtade massor och ställde upp. Försökte stå lite längre. Körde sen cirkel och fram-och-tillbaka igen. Lyckades jogga mer än ett varv utan att Willow började hoppa :) Första gångerna jag sprang tyckte jag dock att det gick lite långsamt så jag peppade som sjutton och viftade med en bit ost, fick upp lite högre fart men samtidigt blev det lite slängigare med framänden. Vet inte vilket som är bäst. Hoppas att det lite låga tempot var p g a regnet, vi var båda sjöblöta vid det här laget.

Övade fånga, snurra och tass (på fötter) på vägen hem.

När vi kom in hoppade Willow upp i sängen och rullade ihop sig så fort jag hade torkat av henne, inte ens hon ville promenera mera.

Övade ett litet pass inne. Sitt, ligg, eskimåpuss, fånga, intill men försökte mest få en start på apportträningen. Bära omedelbart följt av släpp funkade ganska bra men jag tror tyvärr det hade en liten sidoeffekt - nu verkar hon tro att det är släppandet som är grejen och inte att hålla kvar, hmmm... Om jag väntade för länge med släpp eller inte kommenderade bära så försökte hon tugga på apporten alternativt sparka den ur handen på mig så att hon kunde ligga och tugga på den. Tillbaka till ritbordet...behöver en ny apportträningsplan...