tisdag 10 juli 2007

Lyor, matjakt och barn

Sov jättelänge. Var såå trötta efter resan! Husse och Willow gick "morgonpromenad" vid 10 och matte sov.

Willow försökte gräva hål i trädgården och klev på en av tältpinnarna och pep :(

Sen turades vi om att äta frukost och sen sov vi en stund till i tältet. Det var kallt och blåsigt ute och varmt och mysigt att ligga i en hög i tältet...

Willow fick komma in en sväng i huset med oss då barnen var ute.

Åt lunch. Gick en liten sväng med Willow för att rasta henne. Massor av nya dofter som måste kollas! Sen slog vi upp Eukanuba-försäljningsställen (hade bara tagit med mat för två dagar eftersom det var trångt i bilen) och åkte i väg med Willow för att handla.

Djursjukhuset hade inte rätt mat men vi träffade trevliga människor och en liten tjej som var lite nervös men som Willow hälsade snällt på i alla fall när hon kom fram. Tjejens matte (kattutställare) hävdade att det var svårt att vinna BIS även på inofficiella hundutställningar. Undrar om han har rätt? Djursjukhusets trappa och ramp var "grating" som man kunde se genom, Willow gick upp utan några som helst problem när vi skulle gå ut kunde hon se mer genom gratingen mer och då var det lite läskigt första stegen men sen gick det bra.

Nästa djuraffär hade inte heller mat. Och inte nästa heller. Nu började det närma sig stänmgningstid och matte började känna sig lite stressad så jag ringde Eniro, dom EN matåterförsäljare och ingen av dom fem som fanns på internet. Ringde dit. Äntligen! Fick vägbeskrivning och det låg tack och lov precis intill där vi var (annars hade vi inte hittat för matte är usel på vägbeskrivningar i städer där hon inte hittar).

Åkte dit handlade. Willow fick massor av gos (och lite godis) av personalen och kunderna. Det är kul att folk tycker att hon är fin och snäll! Några som kom in hade en Griffon Bruxellois (Belge?) somvar jättesöt och dom höll fram den till Willow så att dom fick hälsa. Willow hälsade snällt så dom ställde ner den så att dom fick hälsa lite till. Willow var jätteförsiktig och snäll men hon verkade vilja tvätta den lilla vovven. Precis innan dom skulle gå så började Willow buffa försiktigt på undersidan av vovvens mage, det såg precis ut som när Vanja skulle tvätta Kanel...

Turades om att vara ute med Willow och inne med familjen eftersom Willow hobbygrävde gropar i trädgården om man inte var där och kunde säga till henne - det räckte inte att ha dörren öppen... Sen - när barnen tyckte det var OK - fick hon komma in i en bit av huset. Det var första gången hon någonsin varit i ett kök och det gick jättebra trots att vi lagade mat samtidigt. Svärmor lämnade kyckling på bänken och Willow tog den inte trots att hon nådde hur bra som helst (däremot stod hon och nosade några cm därifrån). Hon var jättelugn och låg mest på sin filt fast folk klev runt och över henne och barnen pratade och busade. Duktig hund!

Oscar var jätteduktig och vågade komma ut förbi gallren och gosa Willow när vi höll henne. Willow var jätteduktig!! Hon tog det hur lugnt som helst! Och Oscar gosade mer och mer och kom sen fram till att han ville ha henne ;)

Willow äter fortfarande inte så entusiastiskt som hemma och vill inte dricka mer än ett par slick. Hmmm... Hoppas att det bara är miljöombytet (nya skålar?) eller skendräktigheten!

Smet från barnen en sväng på kvällen för att Willow skulle få springa av sig. Willow tog med sitt gula ben, det var jättekul att gå med det i munnen :) Hon var mycket mer framåt och hade svansen mycket högre än förra gången vi var ute. Sen ville hon springa och busa i linan med benet i munnen. Hon kunde inte bestämma sig för om hon ville ha ben eller rep men benet var nog lite bättre ;) Sprang med Willow medan husse höll linan - det var kul - trasslade loss Willow från linan.

Efter en stunds bus upptäckte vi att Willow inte gick helt jämnt bak så då gick vi hem. Hon har inte haltat tidigare under dagen så vi vet inte riktigt vad som orsakade det, halkat i gräset? Hålet i måndags? Tältpinnen? Klivit på en humla?? Får hålla koll på henne imorgon!