torsdag 21 juni 2007

Miljöträning

Husse tog lunchpromenaden. Det regnade och var tråkigt.

Matte kom hem med en kompis som Willow älskar. Hon gillar Willow också så Willow njöt i fulla drag av att ha en extra person som gosade och kliade halsvecken på det bra sättet :)

Behövde göra ett ärende i stormarknadsområdet och tog med Willow. Hon fick inte följa med in i affären så jag promenerade runt med henne och tränade på det vi stötte på.

Det gick OK att husse gick. Gick bort till huvudingången på shoppingarkaden och stod lite vid dom dom automatiska skjutdörrarna bland folk som kom och gick. Det gick bra. Satt en liten stund på en bänk. Blev lite tråkigt (och jag började misstänka att Willow skulle försöka sno bänkgrannens glass) så vi gick bort till lekplatsen. Willow har tidigare tyckt att gungblommorna och gungelefanterna är lite läskiga så jag satte fart på en för att öva henne. Nyfiken - men läskigt - fast kanske roligt - men... Willow fick ett överslag och under en stund roade vi folk genom att köra "longering".

Mitt i detta kommer det förbi några vuxna med barn och börjar fråga om hunden så jag förklarar att hon bara är en valp och lite fjantig ibland och jo visst hon är jättesnäll. Varpå en av männen skickar fram sin son för att klappa, eehh... Willow har precis stannat men det var inte det bästa av tillfällen för klappande. Gör det bästa av situationen och säger åt grabben att röra sig långsamt samtidigt som jag halar upp lite godis åt Willow. Det går så där, han får klappa men Willow hoppar runt lite. Precis när grabben gått vidare skakar Willow av sig och sprayar dräggel ett par meter i alla riktningar - lite tur med timingen där! Fortsätter gunggrejsträningen och nu bryr sig Willlow inte om dom längre trots att jag sätter fart på flera.

Gick bort till IKEA:s snurrdörr och stod och tittade på den ett tag. Willow reagerar inte ens på den längre. Bestämde mig för att gå vidare till nästa steg och klev in i den med Willow och gick ett helt varv. Willow tyckte vi skulle gå ur halvvägs (d v s in i affären) men hon gick hur lungt och fint som helst som om det inte var nåt särskilt med gigantiska roterande glasskivor.

Tillbaka till huvudingången. Blev tråkigt att bara stå där så vi övade sitt, ligg, eskimåpuss, tummen, lillfingret, stå och posera medan folk och grejer passerade på båda sidor om oss. Willow gör posera bättre bland massor av folk än på cykelbanan när det bara är vi! Kunde ställa upp henne och backa ett par steg för att titta på henne och hon stod kvar :)

Hon drog lite vid ett par tillfällen (intressanta dofter som passerade?). Enda stora rycket kom när en mamma stannade med sin barnvagn precis inom räckhåll för en bölt puss - jag hann dock stoppa henne och mamman tyckte Willow var söt och kliade henne lite.

Övade slalom mellan stolparna utanför affären. Gick rätt bra men - till skillnad från förra gången jag gjorde det här - så hade Willow fattat galoppen och stolpmellanrummen är nu lite för stora jämfört med avståndet mellan agilitypinnarna.

Två småtjejer kom också fram och ville hälsa, Willow hoppade lite men dom fick klappa lite och ge henne en godis (ena tjejen ville sen inte gå därifrån för hon hade bara fått in lite klapp och hon ville ha mer - jag minns hur det var!). Även lite vuxna kom fram och ville hälsa, Willow var duktig på det stora hela taget, hon tassade lite på en tjej hennes föräldrar hade grandis så hon tog inte illa upp. (Puuh!)

Mot slutet blev Willow lite trött och hoppade en vända på mig precis innan husse kom. Så fort Willow kom in i bilen somnade hon, jag tror knappt hon hann lägga sig.