torsdag 17 april 2008

Lerbad d v s agility

Tog en lunchpromenad förbi busshållplatserna (miljöträning!) och ett av dagisen. Övade lite rally och utställning med barnen som störande bakgrund.

Övade backa nerför i betongtrappan, d v s det svåra hållet. Först gick jag för högt upp och Willow vände istället för att backa. Försökte igen med bara frambenen uppe i trappen. Gick bra. Provade med alla benen uppe (bakbenen typ ett steg upp). Det gick också! Gick nästan hela vägen upp och provade backa ner igen. Första halvan gick fint sen snubblade Willow till och halvtrillade ett par steg. Det var lite läskigt så för att inte göra nån stor sak av det så körde vi ett par gånger till. Hon klarade till sist att backa från näst översta steget (framben) hela vägen ner! Yejh! Nu ska vi bara se om jag kan lära henne att göra det i spiraltrappor också...
Busade lite med repet och gjorde pytteinkallning. Funderade på att släppa kopplet och gå lite längre bort men det upp en dam som var ute och rastade sin katt (kopplad!) och Willow verkade göra henne lite nervös så vi gick.

Övade lite mer utställning intill skolan. Ställde upp. Sprang fram och tillbaka och runt. Om jag hade haft luft över så hade jag svurit lite över min dåliga kondis.
På kvällen åkte vi på Prova-på-Agility-kväll med en kompis (det är hon som fotat). Jätteskoj!

Så här såg vi ut innan lektionen:


Jag var lite otaktisk och försökte med tunneln först. Fick massor av tips av instruktören men trots att vi var fyra personer så fick vi inte in mer än Willows huvud i tunneln. Den metod som verkade ha bäst chans att lyckas var att lägga henne och få henne att krypa in men det gick inte heller idag...


Willow hoppade och skuttade som en galning och provade att springa runt tunneln, hoppa upp på tunneln, hoppa upp på matte, fälla ihop tunneln, hoppa på instruktören, hoppa på matte, hoppa över tunneln, hoppa på mattes kompis, ... Jag (vi) var rätt leriga efteråt.

Fick Willow att lugna sig genom att öva hopp över diverse hinder, inklusive långhoppet (som inte är så långt om man är en grandis). Hon tycker det är himla kul!

Bordet går också bra (så länge vi inte behöver göra ligg på det för då är det för litet).



Däcket gick med lite övertalning men det är TRÅNGT!


Slalom är kul och gick rätt bra. Fick nån kommentar av instruktören om att vi nog hade provat förut och det har vi ju. Men varför ska man in mellan *varje* pinne?! Varannan går väl också?



Sen ville Willow köra balanshindrena också medan jag var mer skeptisk.
På A-hinder och balansbräda gäller minst en tass på det grå på väg upp OCH ner
Pratade med instruktören och hon tog loss en tredjedel av balansen och så övade vi på att gå på den biten på marken + upp och ner från ett lågt bord. Lite mer lagom fallhöjd och Willow skulle tappa koncentrationen/balansen. Willow tyckte det var kul :)

A-hindret hoppade vi över helt, för svårt att anpassa.

Provade lite på vippbrädan. Gå på den är inga problem. Plonkandet är inte heller något problem. Däremot var Willow skeptisk för neråt åkandet då brädan slagit över och tyckte det var ett bra tillfälle att kliva av. Dock ett kontrollerat avklivande, inget panik så jag tror det skulle gå att lära henne den.

Säcktunneln var däremot blä. Willow ville inte alls.
Avslutade kvällen med att köra en liten bana med lös hund. Vi hoppade över tunneln. Jag tänkte att vi kunde ta slalomen istället men nånstans där hittade Willow en bra lukt och tappade koncentrationen. Gjorde dessutom ett akut toabesök i kanten på planen - PINSAMT. Fick så småningom henne tillbaka till banan och hoppade dom sista hindren men hjärncellen hade gått hem.
Willow gör surikat

Husse hade mycket roligt åt mig när vi kom hem, kläderna åkte direkt i tvätten...