lördag 13 oktober 2007

Spårkurs del 2

I dag var det dags för del två av spårkursen :)

Lite nervös innan för vi har nästan inte spårat alls sen förra gången. Vi brukar inte ha så långa uppehåll i spårandet men eftersom hon var rätt konstig (okoncentrerad) sist så hon fick "löpledigt". Hon har inte slutat löpa helt än men snart så måste det väl vara klart...

Första spåret. U-form. 300 m? Willow fick se när spårläggaren fick leksaken (och höll på att välta mig) och när hon gick sin väg. Sen fick vi stå kvar och vänta vid upptaget medan en annan hund spårade. Willow pep lite och visade tydligt att hon ville iväg "dumma matte, DÄR är spåret, vad väntar vi på ?!". Jag vandrade runt lite i skogen med henne så att inte bara skulle fånstirra på upptaget och hinna ledsna innan det var vår tur. När jag hade satt på grejerna och hon fick komma iväg så var inte ens hunden intill spännande för hon skulle äntligen få sitt spår. Full fart hela vägen. Höll emot så mycket jag bara orkade. När jag i princip blev släpad i linan stannade Willow till, kollade över axeln att jag var med och fortsatte sen, hon är verkligen inte störd av motstånd i linan. Jag tror hon var på spåret hela tiden. Hon hittade spårslutet, blev glad och skuttade runt medan vi berömde. (Sen höll hon på att knocka mig när jag skulle öppna och ta ur hennes godis).

Willow in i bilen igen. Fick be om hjälp så att framändan inte skulle hoppa ur medan jag lyfte bakändan. Det fanns ju fler spår i skogen...

Nytt spår läggs. Fika. Väntan.

Sen är det dags för andra spåret. Liknande upplägg som det första. Willow var entusiastisk igen. Första två "benen" av U:et gick bra, på det tredje virrade hon bort sig en liten stund. Jag tror jag såg rätt snabbt när hon tappade, huvudet åkte upp, svansen lite ner och så saktade hon farten och tittade sig omkring. Stannade, stod still. Hon plockade upp spåret igen och vi fortsatte. Hon hittade och plockade upp det här spårslutet också :) Duktig Willow!

Idag hade instruktörerna bara positiva saker att säga om lillan. Matte är stolt :)

Avslutade kursen lite klafsigt. Tonåringen på kursen bytte kurs med sin hund rätt tvärt och jag var inte riktigt med på det. Willow hade utbytt lekinviter med hunden av och till hela dagen så när hund och husse passerar precis framför oss så satt hon först kvar (jag hade gjort sitt + stanna) men när hunden hade passerat och hunnit en liten bit bort klarade hon inte att sitta still längre utan hoppade två steg framåt. Varpå klant-matte snubblar på nåt och landar på knä i gyttjan. Bläh. Nåja, ingen skada skedd, skulle ändå tvätta.