torsdag 10 maj 2007

Utställningskurs 1

Slappade mest under dagen, Willow var jättetrött efter gårdagens bus.

På kvällen var det dags att börja på en ny kurs: Utställning för nybörjare. Vi hade ju tjuvtränat med en ringträning innan men i alla fall... Teori (Willow och husse väntade i bilen) och praktik. Nyttigt och bra, Willow var mycket lugnare än på ringträningen och jag tyckte det gick rätt bra. Hon hoppade lite och jag ställde bakbenen för långt bak igen men det var skoj.

En rottis på kursen än lite kinkig om hur nära man får vara när man springer i cirkeln och vände flera gånger för att morra och kasta sig mot Willow. (Jag försökte hålla ett vettigt avstånd!) Andra/tredje gången "svarade" bullterriern som var bakom oss med att morra och kasta sig. Det kändes lite jobbigt att vara i mitten där en stund... Willow verkade dock inte bry sig så mycket, hon var uppmärksam på dom andra hundarna och gjorde nån lekinvit i början men inget mer. Åååh vad jag är glad att hon är som hon är!

Efter kursen fick hon leka med en av dom andra hundarna, en berner senner på ca 1,5 år. Han hade stått och kollat in Willow och pipt efter henne hela lektionen. Dom hade jättekul :) Ett kort ögonblick i början såg bernern dock lite förvånad ut, typ "oj, vad stor hon är". Han hade aldrig tidigare träffat en hund som var större än han. När dom hade lekt och rullat en stund fick han dock för sig att tvätta Willows intimdelar, varpå Willow nöp honom i örat och talade om att det inte var OK. (Inga skador!) Sen busade dom glatt en stund till...