fredag 2 november 2007

TKO = bra sätt att träna (träffa) nya vänner?!

Röjde ur förråd och biblioteket. Nu har vi ett gästrum/syrum istället. Några snälla vänner och bekanta hjälpte till eftersom min rygg och husses arm fortfarande är kassa.

Insåg inte förrän idag - när jag kände hur SKÖNT det vara att alla var hundvana - att jag oftast sitter och små-vaktar på Willow när vi har gäster. (Flera av våra djurvana vänner har visat sig ha latent hundskräck som utlöstes när Willow passerade typ 6 mån och började bli stor så jag försöker undvika att Willow och gästerna stressar upp varandra. Suck.)

Willow tyckte det var kul med besök men blev lite... konfys... över att alla kom och gick och kom och...

Den yngre av tjejerna är en ny Willow-favorit, Willow välter i princip av lycka när hon kommer i närheten. Och när vi tog en promenad mitt i flyttande så knockade hon glatt tjejen. Tack och lov så tog hon det väldigt bra! Det finns nog fortfarande hopp om att hon kan tänka sig att hänga med och promenera Willow fler gången.

Övade lite linförighet - sitt, intill, hit + sitt. Willow var lite disträ men men...
Övade inkallningar - gick jättebra! Massa fart! Lite svårt att få stoppa undan repet bara.
Lekte - dragkamp, "fulapport", "longering med tuggrep"

Willow lyder vår nya vän nästan lika bra som mig (efter tre ggr!)

Fick lite hybris och provade march mellan oss:
  • Första försöket. Full fart. Jag klantade mig och linan snodde sig runt min fot och vred om mitt knä. Inte mysigt. Rycket i linan fick dessutom Willow att tro att hon skulle hoppa så hon satte en tass i ansiktet på kompisen innan hon hämtade repet hos henne och kom tillbaka till mig. Olyckligtvis satt jag fortfarande på marken och pep så hon fick inte så mycket beröm som hon förtjänade.
  • Försökte igen. Sitt + march i min ände. Raketfart. Hämta repet. March. Raketfart tillbaka. Sitt. Yippie!! Det enda som inte blev gjort var sitt i kompisens ände och det är nog lite överkurs än så länge.
Hängde med till stick-cafet. Det kan nog bli fler gånger ;)