fredag 6 juli 2007

Bus, balans och bebis

Gick promenad. Övade ställa upp, joggade några meter och ställde upp igen. Då åkte Willows svans upp ordentligt och jag fick syn på Pepsi (Willows berner senner kompis). Men hon stod kvar som jag hade ställt henne! Hon viftade på svansen men hon rörde sig inte ens när Pepsi försvann igen! Som belöning ropade jag fast Pepsis husse och frågade om dom fick leka. Det fick dom så dom sprang och skuttade och knuffades och rullade och hade allmänt jättekul :) Dom blev så anfådda att när jag fick syn på ett par andra hundar som kom runt buskaget kunde jag bara säga stanna, gå fram och ta Willow (Pepsi iddes inte ens resa sig). Efter att hämtat andan i några minuter var Willow dock redo för att leka med fler hundar - men det fick hon inte för dumme-matte...

Som ett sätt att fokusera Willow på mig igen gjorde jag först leta godis och sen provade jag att göra upp på "betongormen" vid skolan. Första gången satte Willow upp tassarna på betongen och klev sen ner igen. Bara på kul provade jag en gång till, hon har aldrig gått på något liknande så jag tänkte att jag på lite sikt skulle kunna få henne att stå och sen gå på den. Gjorde upp en gång till, belönade och lockade med mer godis för att få Willow att gå lite framåt och kanske sätta upp en tass till. Hon provade med ena baktassen och sen hoppade hon upp hela hon :) När hon lik var uppe så föreslog jag framåt och hon balanserade HELA ormen på första försöket! Jag höll ett litet finger på höger höft för att hon inte skulle kliva utanför med den tassen men hon gick helt själv i övrigt, jag var till och med tvungen att uppmana henne att sakta ner... Sen tyckte jag att det räckte för dagen och gick hem igen.

Ett par av våra marsvinspassare kom förbi med sin bebis för att få en demonstration av hur man städar marsvinsburar. Willow tvättade både Oppe så att han blev plaskblöt på bakkroppen och bebisen. Bebisen ler och viftar åt henne, jag tror dom tycker om varandra och Willow är jättefin mot honom :)


Sydde klart Willows täcke och provade det på nattkisserundan eftersom det regnade igen. Det verkar fungera men det prasslar lite så i början såg Willow lite konfunderad ut.