söndag 20 maj 2007

Vardagslydnad 6

Tar en stillsam promenad + låter Willow skutta runt i långlinan. Gör två ligg (med mindre handtecken än vanligt), det går bra :) Vill inte träna mer innan kursen utan spara Willows ork.

Möter Willows kompis herdehunden. Om vi står ca 2 cykelbanebredder ifrån varandra kan vi stå och prata utan att Willow drar och vill hälsa. Om vi står mitt för varandra på cykelbanan kastar sig Willow (och herdehunden) för att dom vill leka. Jaja, nu vet jag i a f vilket avstånd som gäller...

På eftermiddagen är det dags för vardagslydnad igen. Vi gör massor av gå förbi/mellan andra hundar och stå still när andra hundar går förbi. Willow är rätt duktig, drar lite i sidled men håller viss kontakt med mig. Sen blir det svårare för då ska vi göra utan/i långt koppel och då når Willow alla dom andra hundarna... Hon är inte riktigt på godishumör så jag halar upp repet istället.

Går skapligt första gången, hon hoppar fram till nån hund och gör lekinvit men kommer direkt tillbaka till mig när jag säger till (och stramar upp kopplet).

Andra gången är hon lite hoppigare, jag snubblar på en stubbe och vi håller på att landa på vinthunden i gruppen. Hon gör lekinviter mot några hundar men följer - skuttande som en kängeru - med mig. Kanske lite mycket pepp från min sida? Eller småtrött Willow?

Sen gör vi om det - och då får vi BARA ha nej och bra som kommandon. Willow hoppar fram mot flera hundar men vänder tillbaka till mig när jag brölar nej. Enligt husse gör flera hundar nu lekinviter så fort dom ser Willow, jag märkte inte det för jag så fokuserad på vår vovve.

Fick beröm av instruktören för att Willow var duktig och lyssnade så fort jag sa något :) Det var hon inte van vid att grandisar gör...

När vi ska gå på led efter varandra drar hon som en stolle :(

Hon klarade 2/3 av den första stegen och hela den andra! Bakbenen har också kommit på hur man gör :)

Inkallningar stående på sick-sack linje. Willow kom jätteduktigt! Använde repet som belöning. Behöver dock jobba lite mer på att hon ska sättta sig i position.

Sen testade vi budföring - till och från instruktören. Jag gav Willows rep till henne och Willow galopperade jättefint till henne, fick en godis (men inte repet), galopperade tillbaka mot mig, vände och sprant till instruktören igen och började hoppa runt henne. Fick be henne ge Willow repet och SEN skicka henne till mig. Då gick det bra, jag backade lite snett från dom andra hundarna för säkerhets skull. Ska försöka öva lite med husse/kompisar när kursandet lugnar ner sig lite.