lördag 29 september 2007

Inkallning & balans

Övade tillsammans med husse och Willow olika varianter av inkallning och platsställande/-sättande och -läggande på lunchpromenaden. Det gick riktigt bra frånsett att hon en gång följde efter då jag sprang från henne efter att ha sagt stanna. Lekte och busade med bollrepet och lät Willow springa av sig. Övade balans på betongormen och några bänkar. Övade bära och släpp.

Tog en ganska kort eftermiddagspromenad eftersom det regnade. Övade lite trottoar/framför, upp, ner, upp + stanna och upp + sitt + ner (hittade bänk under tak). Första gången jag sa sitt då Willow stod på bänken tittade hon på mig och på bänken och klev sen upp på bordet. Sen kom det lite folk och hon tappade tråden. När dom hade passerat så satte hon sig på bordet. Beröm och godis. Ner till bänken och sitt där också, nu gick det :) Willow var lite hoppig. Övade sitt, hit och hit + sitt. Det gick skapligt, ett par hit gick för långsamt/fort och ett par hit + sitt blev lite långt bort/snett men det är ju en början utomhus i alla fall...

Willow "fastnade" när vi skulle passera en trädgård. Jag trodde först det var för att vi precis mött ett gäng skrålande ungdomar men det visade sig att i mörkret på andra sidan häcken stod Berner Sennen som Willow brukar leka med (hane!). En mestadels svart BS syns himla dåligt i mörkret och han var ute själv så jag blev lite nervös men han var inte så intresserad av Willow så jag tror att löpet är på väg att sluta. (Puh!)