torsdag 29 november 2007

Parcour och arg granne

Det är barmark och icke-halt igen :)

Tänkte passa på att köra ett rejält pass balansövningar, kan vara sista chansen i år.

Rastade av Willow. Övade sitt, hopp, sitt över staket till gräsmatta. Övade upp, sitt, ner på trappan till rutchkanan på lekplatsen. Det gick bra när jag gick före Willow upp och ner - eventuellt har mitt "matte går först i trappan"-övande hemma lite sidoeffekter...

Övade sen upp för den böjda vindbryggan, lite svårt tyckte Willow speciellt som hon var tvungen att ducka för stången när hon kom upp. Tog ner via trappan.

Gjorde sitt, stanna, under på lekställningen.

Gjorde upp, stanna, sitt, stå, ner på en av dom breda parkbänkarna. Det gick bra frånsett att när jag sa ner så tog Willow vägen över bordet.

Hade med ena ögat sett en äldre man stå vid förstret och titta ut. Antog att han putsade fönster eller nåt. När vi var på väg från lekplatsen/gräsmattan visade det sig att så var inte fallet... Han ropade fast mig och förklarade att det var olämpligt att leka med en hund på en lekplats - tänk på alla dom allergiska barnen och hur kunde jag vara så taskig?! Jag blev helt stum, jag har ju massor av allergiska kompisar och dom reagerar ju inte alls på Willow utomhus. Försökte tala om detta för mannen men han ville inte lyssna. Påpekade sen att med tanke på hur många lösa katter det finns i området som går på lekplatserna (Willow försöker alltid gräva upp - och äta - kattbajset ur sandlådorna) så kunde Willow varken göra från eller till. Det var inte heller rätt sak att säga.

När han var färdig kände jag mig helt nertryckt i skorna. Jag var rätt säker på att han hade fel (ringde sen och kollade med Allergicentrum på sjukhuset och det hade han) men det känns inte bra att behöva stöta på honom igen så då har jag problem att gå söderut. Och går jag norrut träffar vi rymmarhunden (fast hon har inte rymt till oss på 2 v nu!) och dess matte (som är skitsur för att jag klagade för hyresbolaget över deras brist på hundhållning). Just nu känns vårt bostadsområde inte kul.

Försökte i alla fall se till att resten av Willows promenad blev OK. Övade upp och balansera på den smala, låga palisaden. Framändan går bra men Willow låter ofta bli att ta upp ena/båda baktassarna samtidigt som framändan balanserar jätteduktigt. Vet inte riktigt hur jag ska få henne att inse att bakbenen också ska med. Berömde extra mycket när dom VAr med men sen då?

Hopp över staket. Upp, stanna, sitt, ner på bänk.

Upp och ner för en spiralgratingtrapp.

Upp och balansera på kanten till boulebanan. Gick lite bättre än palisaden men bakbenen är inte alltid med och när dom var med några steg tappade hon sen balansen och trillade av (kanten är rätt smal).

Intill, stanna, backa och snurra. Bakänden svånger ut när vi backar - ytterligare en detalj att finslipa men jag vet inte riktigt hur. Kanske öva mer inne eller längs staket där rumpan inte KAN svänga?

3 x (1 dl vanlig + 5 dl intestinal)