tisdag 25 september 2007

Hoppetossa

Mötte den hundrädda grabben på väg ut ur huset. Han ville se tänderna, rumpan, ögon, öron och tassar. Willow hade längtat länge efter sin promenad och var inte överförtjust över att behöva stå still när vi äntligen kom ut men det gick rätt bra.

Knallar iväg bort mot kulle men hinner inte så långt. När vi kommer ut på cykelbanan kommer en av grannens söner i jättefart cyklande runt ett hörn. Han lyckas precis undvika att krocka med Willow och mig men cykeln välter och allmän skräck utbryter. Efter några sekunder kunde vi dock konstatera att alla var OK, grabben hade landat på fötter när cykeln välte så vi hade bara blivit rejält rädda allihop. När vi människor börjar lugna oss säger Willow "gurr?" (hon står fortfarande med svansen halvvägs in under magen) varpå grabben frågar om hon är arg på honom för att han höll på att köra på oss. Jag försöker lugna honom och förklara att hon inte är arg men att hon blev rädd hon också.

Går en sväng över kullen och kring det nya villaområdet. Cykelbanan till övningsområdet slutar fortfarande mitt på en åker, jag hade hoppats att dom skulle bygga klart den snart. (Fast då kanske dom bygger igen övningsområdet också och det vill jag inte). Willow är jättenosig. Gjorde fånga, sitt, höger, vänster och jogga. Fånga använde jag som distraktion när Willow drog mot en trappa där det satt en katt och det funkade :)

På vägen hem hoppade hon lite :( men slutade när jag sa till :)

Sen skrämde vi en gångare :( Jag försökte knyta mitt skosnöre som hade gått upp och märkte inte att en äldre man kom ifatt oss. Precis när jag fick syn på honom hoppade Willow fram för att hälsa. Jag hann få stopp på henne men tyvärr gav vi nog honom samma typ av upplevelse som vi fick med den cyklande grabben...

Sen blev Willow jättehoppig igen och lyssnade inte alls på mig när jag sa till. Band fast kopplet i en stabil stolpe och gick några meter bort och ignorerade henne tills hon hade lugnat sig. Då krävde jag att hon skulle sitta innan vi kunde börja gå igen. Det gick bra och hon gick fint en bit. Sen började hon hoppa igen men lugnade sig när jag sa till på skarpen. Gjorde sitt + över + sitt på betonggrisen och det gick bra. Willow fick ett hoppanfall till innan vi kom hem och då körde jag binda fast i ett träd tills hon lugnat sig.

Vår nya säng luktar spännande tycker Willow men hon accepterade skillnaden i konsistens utan att blinka.