fredag 21 september 2007

Jogging

Husse tog lunchpromenaden och jag kvällspromenaden.

Mötte ett gäng barn som ville hälsa i trappen. Willow blev lite skuttig men indikerade sen att det är roligare att gå i trappor än att bli gosad av barn så då gick vi.

Hade ont om inspiration till övningar men spring i benen så jag tog med Willow på en joggingtur. Vi gick till det lokala motionsspåret, "sprang" 2,5 km (i ärlighetens namn gick vi ca halva) och gick sen hem.

Övade lite stanna och sitt under promenadbitarna. Det gick skapligt.

Mötte tre hundar och med vår tur så var allihop självklart hanar...
Den första gick bra, jag såg honom på rätt långt håll och gjorde stanna på Willow och lät dom korsa cykelbanan på rätt långt håll.
Nästa hund var en golden som kom på ett parallellspår när vi gick på joggingspåret. Willow ville jättegärna dit och goldenen ville jättegärna till Willow. Willow gick på bakbenen en bit i ren entusiasm. Jag efter en bit så övertygade jag henne att jogga med mig i stället för att dräggla efter ouppnåerliga goldens.
Sista hunden vi mötte var borzoien. Vi sprang i full fart när jag fick syn på dom så vi saktade ner. Det var nog tur för Willow försökte kasta sig över ett dike och till borzoien. Tyvärr så gillar han inte Willow överhuvudtaget och så fort han fick syn på henne började han morra argt. Willow förstod inte alls vinken utan verkade hoppas på att om hon visade tillräckligt mycket glädje över att se honom så skulle han vilja... ta en svängom bakom buskarna... eller nåt.

Joggandet gick riktigt bra. När vi sprang fick Willow inte stanna och nosa och jag lät henne inte springa om mig och vara först, i början förstod hon inte riktigt den biten så jag sprang en hel del med "utställningsfattning" på kopplet. Sen gick det jättebra ett tag, vi höll jämn takt och Willow hade halsen/axeln vid mitt lår. Hon sprand jättenära så att vi stundtals nuddade varandra och verkade tycka att det var jättekul. Vågade t o m dra upp farten ett par gånger och springa så fort jag bara kunde, så länge jag hade luft nog att säga sakta - bra och intill - bra så höll Willow lagom fart när jag tappade luften (eller vi sprang fort "långt") så ökade hon farten och då stannade jag. Under promenadbitarna så lät jag Willow gå och nosa och ibland stannade vi till för att nån av oss kände för det. Försökte hålla hårt på att hon skulle vara på min vänstra sida men det hände ett par gånger att hon sneddade över till "fel" sida, får jobba vidare på det.

På vägen hem var Willow lite fjantig, hon gjorde bl a lekinviter åt en ledbuss, och lite hoppig. Jag tror att hon blev lite övertrött och jag var också rätt slut.

Ska ta med vatten nästa gång.