onsdag 8 augusti 2007

Joggande och inkallningar

Varmt... Kommer en jätteskur precis när vi ska gå ut så vi väntar lite och får en SEN lunchpromenad.

Går en sväng förbi skolan, över den "stora" kullen och hem förbi affären. Övar lite intill och stanna.

Övar jogga - små, små bitar i taget som långsamt blir längre och snabbare. Samlar ihop kopplet, flyttar upp halsbandet, indikerar riktning, säger jogga, börjar med snabb gång som sedan ökas i fart. Tittar rakt fram, koncentrerar mig. Gör stanna medan det fortfarande går bra och belönar sen med favoritgodis. Willow är jätteduktig och hoppar inte på mig en enda gång :) Sista biten vi springer är i en nerförsbacke och då springer jag så fort jag bara kan och det går bra :)
(Fullt så fort ska jag dock inte springa på utställning för Willow började falla in i galopp)

Övar sitt. Det var ett tag sen jag övade på det ute (för att undvika ihopblandning med stå till utställningarna). Det går jättetrögt, går en bit mellan varje sitt och framåt fjärde, femte gången börjar det släppa lite. Tur i oturen att det inte verkar bli någon spårkurs i LBK eftersom dom har intagningsprov och just nu skulle det inte gå så bra... Hoppas komma med på NBK:s spårkurs eller Mjölbys.

När vi passerar affären hittar Willow en fin klövermatta att rulla i. Låter henne ligga och mysa en stund. Är sen för peppig när jag föreslår att vi ska gå vidare och blir hoppad på. Nåja, hon är i alla fall lugnare än förra veckan. Och hon tar åt sig hyfsat av tillsägelse nr 2, låtsas vara "surmatte" en bit och hon går rätt fint med mig och gör inga nya hoppförsök.

Tar kvällsbus allihop tillsammans med spårlina och rep. Övar stanna + inkallning från sitt och stå. Gör sitt/stå + stanna och gå och komma tillbaka. Det går riktigt bra!

Ökar svårighetsgraden lite och springer ifrån Willow efter att jag stannat henne. Första gången följer hon efter mig men när jag ställt tillbaka henne vid starten, gör (övertydligt) stanna-kommando och sen springer står hon kvar tills jag kallar in henne. Duktig tös! Provar också att börja springa när jag är på väg mot henne, det går också bra, hon väntar till hon får varsågod innan hon reser/rör sig :)

Sprang lite och busade, drog i repet, kastade rep och försökte få Willow att inte bara plocka upp det utan också ge det till någon av oss. Det sistnämda gick sådär men vi har ju inte tränat apport seriöst. Vid ett tillfälle lyckades husse med kommandot "bära till matte" och ett par gånger kom hon hela vägen fram till mig om jag klappade händer (undrar hur hon gjort den kopplingen?).