onsdag 23 juli 2008

Allergichock

Varmt men inte hemskt vid lunchtid. Saknade träningsinspiration som vi strosade lite.

Mötte tre barn med såna sparkcyklar som Willow tycket är läskiga. Dom stannade och ville hälsa och prata hund. Först var Willow lite studsig men hon lugnade sig snart (cyklarna hoppade ju inte på henne) och lät barnen gosa och klappa och fråga och myllra.

På plussidan är hon numer rätt blase inför allt barn kan hitta på (utom springa och vifta). På minussidan undrar jag vad som kommer att hända med barnen om dom gör likadant på nån annan hund som dom gjorde med Willow. Jag är inte så bra på att sköta fyra konversationer samtidigt så små missar uppstod:
  • "ja, hon har mjölk i spenarna"
  • "NEJ du får INTE demonstrera mjölkning med henne även om du har helt rätt i hur man gör"
  • "hon kissar och bajsar här under svansen"
  • "du får hålla svansen men inte dra"
  • "även om hon är en snäll hund så ska du inte göra grisknorr på svansen"
Tack och lov att Willow är så snäll!

Visade lite trick och lät barnen prova tass och sitt. Snart har jag lärt halva området hur man använder en klicker och gör belöningsträning (känns det som i alla fall).

Willow fick lite tråkigt och ville fortsätta promenaden. Bestämde mig för att gå en sväng förbi Alfons & Bina och se om Alfons får komma ut och leka med Willow.

Barnen följde med halva vägen. Glatt rullande, skuttande och görandes tricks (inklusive hopp!) på rullbrädorna. Willow blev lite studsig men skötte sig *riktigt* bra. Lovade gå och hälsa på dom på vägen hem också.

Alfons och Bina var henne. Bina var i onåd som hon fick inte komma ut men Willow och Alfons röjde runt i trädgården och busade. Jag satt och snackade med hundarnas husse och höll ett öga på att Willow inte pestade Alfons för mycket (han är nu så gammal att han inte vill leka HELA tiden). Även Willow la sig faktiskt i skuggan och pausade och gick in och drack lite - jag fick springa in och rädda Alfons matskål (skendräktighetsfia har försökt sno den förut).

Tredje pausvändan gick Willow in och kom inte ut. Gick in för att hämta vatten och se var hon blivit av. Hon låg på köks golvet och flåsade och var ovanligt still för att vara Willow. När jag tittade lite närmare verkade hon röd och svullen kring ögonen. Va? Det var hon inte för några minuter sen när hon gick in... Försökte övertala henne att hänga med ut men hon ville inte, inte ens när Alfons kom bort och puffade på henne. Blev orolig och pratade med Alfons husse som inte heller tyckte det såg bra ut. Ringde djursjukhuset och åkte in dit. Tur i oturen att det hände DÄR och inte långt ut i ingenstans - vi har ju fortfarande inte någon bil! - nu kunde vi få skjuts.

Willow kvicknade till lite när hon kom ut i friska luften men hennes kindpåsar såg ut som en shar-pei, typ tre ggr så tjocka som dom borde vara och hon hade knappt någon springa kvar att titta genom. Jätteläskigt!

Inga andningsproblem i alla fall och sex flaskor kortison senare började ansiktet svulla av, i gengäld dök det upp bulor över hela henne. Först öron, rygg och mage (typ 30-40 bulor/öra). Sen "rann" bulorna ner på benen och bakåt längs ryggen. Satt kvar på sjukhuset tills det hade lugnat sig hyfsat mycket. Puh!

Tyvärr har vi ingen aning vad hon reagerade på... Kan vara nån sorts stick eller så lyckades hon äta/rulla sig i nåt dumt...