fredag 11 maj 2007

Barnvagnar och bebisar

En kompis med en pytteliten bebis hälsade på. Willow var jätteglad att träffa kompisen, barnvagnen var dock lite läskig men samtidigt spännande... Willow var väldigt intresserad av att nosa på och tvätta bebisen (och mamman, speciellt vid ammningen).

Efter att vi ätit lunch gick vi på gemensam långpromenad. Efter en stund anslöt husse och då blev Willow så glad att hon nästan hoppade upp i barnvagnen. Promenaden gick bra och Willow fick massor av övning på barn och barnvagnar :)

Trött hund... Zzzzz... "Vad då gå ut och kvällskissa, du kan väl gå ut själv matte?!"

Bakgrund:

Willow blev jätteskrämd av en klass dagisbarn när hon var pytteliten. Hon har stadigt blivit bättre men kan fortfarande vara lite "flamsig" och hoppa om kring och göra lekinviter och försöka "tassas" när hon blir nervös.

I samma veva som daigsbarnen mötte vi en "herrlös" barnvagn som rullade själv. Det var också läskigt. Jag har övat att gå in närheten av barnvagnar ett tag så det har också blivit bättre.


När jag hade min födelsedagsfika var det första gången vi hade små barn hemma hos oss någonsin. I gengäld blev det tre stycken! (2, 4 och 6 mån)

Willow fick hälsa på det minsta och största barnet och var oerhört fascinerad av dem. Hon gick fram och tillbaka mellan minsta barnet och dess föräldrar (som hon träffat rätt mycket tidigare) och luktade och luktade. Det verkade nästan som om hon parade ihop barnen med rätt föräldrar baserat på lukten!

När minsta bebisens pappa höll den så att den kunde titta på Willow så klev Willow fram och stod alldeles intill och nosade och tittade. Varpå bebisen börjar vifta med armarna runt hennes nos och sedan kör in handen (+ en bit av armen) i Willows kind och gojsar omkring där inne. Willow står alldeles stilla och låter bebisen hålla på och verkar till och med mysa. (Sen kräks bebisen och Willow tycker det är mumsigt, uurk!)

Husse gick också Willows första promenad med barnvagn med minsta bebisen + vagn + pappa. Willow vaktade barnvagnen och blev väldigt orolig om den kom för långt före.