lördag 28 juni 2008

På utställning i Åtvid igen

Ena väderleksrapporten sa sol & 20 grader, andra väderleksrapporten sa regn och mulet. Packade för båda eventualiteterna.

Blev (som vanligt) lite sena på morgonen men vi hade tagit till ordentligt med tid som det var lungt i alla fall. Ställde upp tältet, hälsade på vår rallyinstruktör och några andra bekanta. Husse fick äntligen äta frukost.

Vårt tält. Vad man får om man korsar en canvasbur och ett partytält?!


Vädret varierade mellan mulet och svalt och sol och asvarmt. Hmmm... kylfilt på, kylfilt av, kylfilt på, tröja på, ... , kylfilt på matte, kylfilt av, kallvatten på husses huvud, ...

Försökte hälsa på en urgullig cane corso-valp vars matte jag pratat med på vovve. Deras hund har tyvärr blivit skrämd av ett fyllo så han är just nu väldigt skeptisk inför nya människor. Med hjälp av lite godismutor så kom han i alla fall fram och nosade på min hand och tog godisen och jag kunde till sist ge honom en mycket försiktig klapp.

Pussades med en jättegullig shar-pei. Han hade den mest enorma nos jag någonsin sett och han blev jätteglad när man wobblade kinder och han fick nosa och gosa i ansiktet.


Hälsade på en söt chihuahua, samma färger som Willow men uj vad liten! Valpisen vägde bara 1,6 kg. Flera av våra marsvin har vägt mer!

Utställningens puli. Såg fascinerande ut när han/hon rörde sig och slickade sig om nosen men uj vilken pälsvård (inbillar jag mig i alla fall)


Tog en sväng med Willow och övade ställa upp, jogga och svänga. Vandrade också runt ringen och stod nära domarbordet (d v s det läskiga stället). Körde lite rally. Först var hon jätteseg (nyvaken) men det blev bättre. Gick tillbaka till tältet och pausade lite. Drack lite vatten och gav lite åt Willow. Gick en sväng och joggade sen igång lite innan vi ställde oss vid insläppet och väntade på vår tur. Jag hade sett fel så vi fick vänta en hund längre än planerat men det gick bra i alla fall.

Joggade in. Ställde upp. Domaren kom fram medan jag joxade med Willows ben. (Lustigt, det verkar gå bättre om jag gör det än om jag står beredd och skakar hand och så som det står i böckerna!)
Domaren tyckte hon var fin och frågade om vi övade till WDS. Jag var lite trött så jag sa precis det jag tänkte "jo, vi övar, hon blev så rädd på en utställning i våras". *Slå mig själv* Man får ju inte prata med domaren! Tur att det inte var en officiell! Willow stod i alla fall snällt och fint och blev genomkollad, sen sprang vi runt och fram och tillbaka. Det gick riktigt bra, kanske lite långsamt men hon varken känguruhoppade eller fällde mig.

Hon stod riktigt stilla (för att vara Willow post-Sollentuna) framför bordet och gjorde inte minsta "det är läskigt"-åthävor. Jag är så glad! Det här är en utställnings-Willow jag känner igen!



Att vi blev BIR och fick HP var bara grädde på moset.


Massor av folk som såg oss på utställningen i fjol eller på nån annan hundaktivitet kom och hälsade. Jättetrevligt :) Skönt med en utställning med gemytlig stämmning! Och Willow (som är bättre på att känna igen folk än jag är) blev jätteglad och hälsade på dom som gamla vänner - hon har verkligen inte läst sin rasstandard om att hon ska vara reserverad!

Sen fick vi vänta lääänge. Husse och Willow sov i en gullig hög i tältet, jag försökte hålla mig vaken. Väckte Willow och tog en kisserunda, övade lite hopp och rally för att få igång henne. Det gick skapligt :) Pausade lite innan vi skulle in i BIG. Willow skötte sig jättebra i ringen även den här gången :)

Och sen blev vi BIG!
Willow fick prova sin nya -efter-att-du-tävlat-klart-leksak (en stor bitstock som vi hittade i ett av stånden). Den var helt klart en jättehit! Hon tuggade och drog och var jätteentusiastisk och ville inte sluta leka med den.

Tog en pyttepaus för vatten och godipåfyllning. Sen Gick vi lite, joggade några meter och gjorde ett par trick medan vi väntade på att köra en gång till i BIS-finalen.

Willow fick hälsa på en chinese crested. Den var jättesöt och matten hade haft grandis förut. Blev dock jätteförvånad när den lilla (visserligen sittande i mattes famn men ändå) började morra åt Willow. Willow tog inte åt sig alls och fortsatte snusa på CC:n, fick dra undan Willow innan hon skaffade sig en nospiercing. Jag vet inte varför en del hundar verkar reagera så kraftigt på henne, både en weimaraner och en lagotto blev så upprörda när vi gick förbi på nån meters håll att deras burar började hoppa fram mot oss. Jag tror det är bra att Willow aldrig gör/säger något tillbaka. Hon ser mest bekymrad ut och sänker svansen när sådant händer.

Massor av hundar i olika storlekar och former.
Nu började Willow bli lite trött, att stå still gick inte lika bra längre. Speciellt inte när några av dom andra hundarna gurrade till lite - då ville Willow kolla vad som hände - och så ville hon hälsa på alla dom andra hundarna.

Vi slutade som BIS-4. Jättekul! Men det bästa var ändå att Willow verkade trivas i ringen igen!!

Lite strul uppstod när vi skulle gå ur ringen med vårt pris, ett fint paraply med trähandtag. Willow beslutade genast att hon hade fått en ny ÄNNU BÄTTRE bitleksak och villle tugga på handtaget hela tiden. Lite övertrött tror jag... Hon somnade direkt i tältet. Och när husse skulle riva tältet somnade hon direkt utanför på sin filt och när husse packade filten så verkade hon leta efter ett bekvämt ställe att lägga sig. När vi kom till bilen klättrade hon direkt in och la sig, hördes inte ett ljud, inte ens när vi stannade och köpte McDonalds mat (hon brukar vakna av dofterna i drive-thru:n).

Planen för kvällen är sova och äta. Måste försöka piggna till till avslutningen på rallykursen!

Elfte utställningskritiken

Vacker vuxen tik med massor av kvalitet. Utmärkt huvud, fin blick, bra bett och pigment. Välkroppad med utmärkt stomme. Tydligt förbröst. Typiska rörelser, dock lite loj idag. Visas bra.

BIR
HP
BIG
BIS-4


Domare: Ann Gistedt
Arrangör: Åtvidabergs hundklubb, www.atvidabergshundklubb.se (SKK)
Plats: Framhåckla, Åtvidaberg
Typ av utställning: Inofficiell utställning
Klass: Vuxen (25 mån)
Startnr: 131