torsdag 3 januari 2008

Långlina och kälkar

Misstänker att Willow snart blir desperat efter en riktig promenad med träning och bus. Byltade på mig alla kläder, tog långlinan och zombiade ut.

Övade sitt, sitt + stanna, ligg, ligg + stanna, kom, hit (inkl sitt). Det gick rätt bra, Willow var stundtals lite lojare än vanligt men det var nästan skönt eftersom jag ju inte var så pigg.

Försökte med fulapport/bära till matte men det gick inte alls bra - Willow galopperade till repet, stannade, plockade ev upp det + släppte och skuttade tillbaka till mig. Hmm, får fundera på varför när jag har mer hjärna.

Övade lite intill i lina när vi gick till sopkorgen och sen hemåt. Det gick rätt bra, det hjälper att hon är så godisfixerad under skendräktigheten.

Precis när jag var på gång att byta tillbaka till koppel strulade det till sig lite. Jag hade precis kommenderat stanna för att komma ifatt när tre saker händer: Willow får syn på en vält trafikkon mitt på gräsmattan (Willow börjar hoppa upp och ner) , en kvinna som kommit gående på cykelbanan typ 100 m bort tvärstannar och verkar stirra på oss (Willow lägger till ett fråge-morr i sitt hoppande) samtidigt som ett gäng skränande barn och ungdomar svänger av mot backen (precis intill oss). Jag begick misstaget att hålla emot i Willows lina och då övergick frågemorret till vaffande. Satte henne och bytte koppel (med avbrott för att hon hoppade upp och sa vaff när kälkåkarna tog sin första tur).

Förklarade för undgomarna att hon inte sett kälkåkning förr (inte helt sant, vi såg kälkåkning en-två gånger i fjol men det kom visst inte Willow ihåg) och skrotar runt en bit från backen för att hon ska vänja sig. Övar lite småsaker för att få henne att tänka på annat: sitt, ligg, snurra, intill (framåt, bakåt, höger, vänster). Det går skapligt, hon koncentrerar sig stundtals bra men vill gärna kolla på vad dom gör och vaffar till när dom gör extra ljud - eller konen ligger extra läskigt.

Matte helt slut - ugh!