fredag 12 oktober 2007

Lydnad och barn

Jag var rätt mör i fötterna efter gårdagen så jag bestämde mig för att öva mer lydnad och promenera mindre än vanligt. Övade sitt/stå + inkallning/gå tillbaka (kort sträcka). Övade ligg och platsliggning. Det gick rätt bra. Provade lite hit + sitt men det var för mycket fart i Willow så hon kom alldeles för långt fram. Gjorde fånga och kryp. Övade snurra åt båda hållen. Övade framåt (la boll repet, gjorde intill + framför + stanna + gå ifatt och förbi Willow för att hämta repet och ge det till henne. Det gick riktigt bra :)

Sen dök det upp tre barn som förklarade att dom hade hälsat på hunden igår och fick dom hälsa idag oxå? Mjo, det var väl OK... Efter en stund kröp det fram att minst en av dom var lite hundrädd - dom ville mest titta och prata och inte klappa så mycket för det var läskigt om Willow flyttade på sig.

Tänkte att det kunde lugna både barnen och Willow om vi inte stod som istappar så jag visade vad Willow kunde. Gav ju dessutom en chans att öva inför den svåraste möjliga publiken. Gjorde sitt, ligg, kryp, snurra, stå + posera + tänderna, pytteinkallning, eskimåpuss, fingrarna och fånga. Det gick RIKTIGT bra! Willow gjorde några små oplanerade skutt och (precis i början) försökte hon klättra upp på mitt huvud. Tack och lov tyckte barnen bara att det var en rolig illustration av svaret på frågan om "hur hög är hon om hon står upp?".

Fick frågan om hundar kunde klätra i träd. Råkade i förklaringen nämna vad Willow och jag klätterövar på så dom undrade om dom fick se henne klättra upp till rutchbanan. Mjo, vi har aldrig gjort det inför publik men barnen var ju snälla och lugna. Jo, det gick det också :)

Nu börjar Willow bli lite trött och fjantig. Hon gjorde ett försök att skutta bort och leka med barnen, hon kom två steg för att jag hade lagt kopplet fel runt handen efter klättringen och barnen pep och skuttade undan en bit. Jag försökte låta lugnande för alla parter och förklara att om man vill inte att hunden ska komma till en är det bättre att vända ryggen till och stå still. Fick intelligent följdfråga så vem vet dom kanske kommer ihåg det till en annan gång...

Vi körde lite under, sitt, in (i lekstuga) och över innan vi sa hej då till barnen.

Willows hjärna var helt slut när vi kom hem, hon sov och sov och sov...