lördag 26 juli 2008

Varmt men piggare Willow

Vid lunch var det för varmt för att göra nåt. Tog en rätt sen kvällspromenad när det svalkat av och vi kunde busa och träna lite.

Övade hopp över lekplatsgunghäst. Den var lite läskig först men sen gick det, lyckades få henne att hoppa över den en gång när den svajade stillsamt också.

Övade hopp, under, åtta och zick-zack (slalom mellan benen).
  • Under går bäst bakifrån men kan gå även framifrån
  • Hopp funkar bara framifrån, gör jag bakifrån springer hon under (eller möjligen runt)
  • Om jag inte kastar belöningen tillräckligt långt så avslutas åtta med subway
  • Måste komma ihåg att jag ska leda in henne från höger i zick-zack och att jag måste ha höger ben bakåt för att ha en chans att få fram benet i tid till nästa steg. Klarade fyra steg men vackert var det inte.
Gjorde sitt, ligg, sida, rygg, rulla. Försökte få Willow att göra kommandona utan att jag behövde sitta på marken eller röra marken med handen. Det gick rätt bra men jag måste ge tydliga hand- och röstkommandon för att det ska bli rätt, speciellt sida, rygg och rulla är lätt att vara otydlig i.

Ligg - hand och finger neråt
Sida - knuten hand, vertikal åt det håll hon ska välta
Rygg - knuten hand, fingar neråt, fortsätt sidorörelse från sidokommandot

Övade spinn och snurr.

Surikat, kryp, backa, intill, nära

Försökte få Willow att hoppa över min arm. Total flopp. Hon gör inget förrän jag kastat godisen och med armen i normalläge väljer hon att tolka det som under (eller möjligen som ta ett litet skutt i närheten av armen när hon går runt). Behöver en medhjälpare för att få detta att funka.

Börjar (äntligen!) gå över till vuxen mat på Willow.

Hennes galastop skulle ÄNTLIGEN komma in på apoteket idag. Men det gjorde det inte, nån hade missat att packa det. Suck.