tisdag 15 juli 2008

Rally, freestyle & barn

Sov länge. Kort morgonpromenad.

Husse fick komma hem :)

Lite längre eftermiddagspromenad, dock inte så lång som jag hade tänkt mig...

Övade upp, sitt, ligg, stå, ligg, framåt, bakåt och ner med betongormen. Willow var inte helt förtjust i bakåt men hon tog till sist ett pyttesteg även med baktassarna.

Övade lite rally på grusplanen. Försökte hålla nere godisbelöningarna. Sväng 180, 270, 360 och (för skojs skull) 540 åt båda hållen. Gick rätt bra, Willow kommer lite efter i högersvängarna och lite före i vänstersvängarna. Front + sitt + runt/intill + gå/sitt. Gick bra frånsett att Willow om det finns både gräs och grus inom räckhåll sätter sig i gräset istället för i rätt position. Övade lite sitt+1+2+3 framåt och bakåt. Gick hyfsat, Willow var dock väldigt belöningsfixerad och tenderade att övertända när det var dags att resa sig.

Funderade på att öva lite freestyle också när det dök upp tre barn som ville klappa. Först fjantade Willow runt lite och hoppade, jag tror hon blev överraskad av att det dök upp folk. "Ställde" henne och lät barnen klappa.

Pratade lite och gjorde samtidigt tricks med Willow för att hon (och barnen) skulle slappna av. Alternerat med att barnen klappade så gjorde vi sitt, tass, surikat, ligg, sida, rulla, hopp, under, åtta, vinka, skaka på huvudet, puss, snurr och spinn. Gick jättebra frånsett att Willow blev lite överantusiastisk i surikat och försökte stå på bakbenen och det har hon inte balans för riktigt än - d v s om hon inte lägger tassarna på mina axlar så det gjorde hon nästa gång hon provade. Håhåjaja... Fick nöja mig med att putta ner henne och kommendera sitt+ligg, vill inte gallskrika åt henne inför barnen eftersom hon blir så extremt hoppig då (och sen funkar det inte alltid heller). Efter en stund blev hennes hoppighet mer igen, jag tror hon blev rejält trött så då sa vi adjö och gick hem.

Nästan hemma mötte vi tre små barn, ett av dom vinkade och sa "hej hunden" så jag satte henne och försökte få henne att vinka tillbaka. Willow blev något förvirrad över det hela men gick så småningom med på det. Barnen begärde extranummer så vi gjorde ett fånga innan vi gick in.