söndag 26 augusti 2007

Barn och bus

Tog en ganska kort promenad (för att spara Willows krafter till eftermiddagen). Övade lite standardsaker: stanna, sitt, fånga, upp, ner, jogga och kom.

Grannbarnen kom förbi en sväng och hälsade på Willow. Hon blev lite stirrig och det blev dom också eftersom alla parter är lite osäkra. Allt gick bra i alla fall. (Misstänker att hälsa på Willow och "dom konstiga människorna som har massor av djur men inga barn" är kvartersnöjet när det inte är nåt bra på TV).

Eftermiddagsbus vid stallet med Alfons och Bina. Willow blev lite studsig när vi precis kom dit, det stod två stora hästar i hagen vid bilen och dom var både faschinerande och skrämmande på en gång. När Alfons kom så var det hans husse och hans bil som var det stora intresset. Väntade till dom andra människorna åkt och släppte sen Willow och Alfons. Vilken fart!

Efter en stund kom Alfons matte och en kompis ridande med Bina. Willow var mycket nyfiken på hästarna men höll sig på behörigt avstånd.

Sen busade hela gänget en stund men Bina är skendräktig och lite sur så andra gången hon "sa till" Willow för ~ingenting blev hon utvisad och fick sitta i bilen medan dom andra lekte. Willow är tyvärr lite dum i det här avseendet:
W: lekinvit
B: Nej!
W: OK
30 sekunder senare
W: lekinvit "nu då?"
B: NEJ, dra åt skogen!
W: OK
30 sekunder senare
W: "men nu då?"
B: NEJ!!!
Å andra sidan tog Willow inte illa upp av att Bina var lite grinig utan var lika glad och positiv även efter ett nafs i örat...

När Alfons och Willow hade busat klart så delade dom vattenhink. Gulle :)

Sen hade vi fint besök på middag - Alfons med husse och matte (Bina fick inte följa med). Första gången vi vågat bjuda hem någon MED hund. Willow blev helt överlycklig! Mera Alfons! Först försökte hon få honom att komma och hoppa i sängarna med henne, sen vallade hon honom runt och visade hela lägenheten för honom. Inget vaktande här inte...

Sen ville Willow leka så dom busade lite. Alfons har vuxit upp lite och tyckte efter en stund att det räckte med bus och att dom skulle ta en lur istället. Det tyckte inte Willow. Efter en stund kröp Alfons in under bordet för att få sova i fred. Gick och hämtade gallret och ställde upp det så att han kunde få lite mer ro. När han hade slöat en stund bad Alfons om att bli utsläppt och så lekte dom lite till och sen ville Alfons ta det lugnt igen. Så småningom kunde även Willow lägga sig ner och ta en lur - om man inte öppnade gallret för dom ville hon omedelbart till Alfons.

Ganska lyckat första hund-på-besök :)

Tyvärr höll besökande matte och husse med om att Willow verkar vara på gång med ett nytt löp :( Nåja, nu fick hon i alla fall leka av sig lite innan löpet (löp = lekförbud alla kön på hund).