lördag 5 april 2008

Första fästingen

Övade stanna och backa i trappen på väg ner. Övade upp och upp + sitt på bänkar och stenar. Försökte tänka på en grej jag insåg igår - Willow har favorithåll att gå upp från om hon måste svänga på väg upp! Måste se till att träna båda hållen!

Willow fick sin första fästing, som tur var såg jag när den klev på och hann knäppa bort den innan den bet henne. Dum matte slår sig själv i huvudet över att vi inte satte på fästingmedel efter utställningsbadet!

Försökte öva hopp över ett litet staket. Willow ploddade över efter en del "tjat". Trodde först att det var för lågt eller att hon inte alls var på humör. Visade sig ligga en jättefin hög kattbajs några steg längre fram på gatan och det var den hon hade siktat in sig på. Urk!!

Övade intill, nära, front + svängar med blandat resultat. Ibland var Willow koncentrerad = duktig, ibland fick jag inte kontakt med henne. Antar det är våren/löpet/nåt...

Gjorde genom kring mätarskåpet (båda hållen), två 90 graders hörn och 35-45 cm brett. Inte illa för en jättevovve.

Hittade en stor gräsplan där en kvinna kastade pinne/frisbee till sin hund. Övade på att göra saker trots störning (i hörnet längst bort från dom). Med lite fördröjning så kom Willow igång och gjorde fånga, sitt, ligg, stå, sväng skapligt koncentrerat. Sen gick våra träningsobjekt :(

Fortsatte promenaden och övandet av upp, upp + stanna + ner, upp + stanna + backa + framåt och upp + sitt + ner. Hoppas öka hennes bakbenskontroll och generella balans. Sista stenen hon satt på var pytteliten, det fick precis plats tassar och lite rumpa!