söndag 23 mars 2008

Tovning, bus och blod

Körde lite klicker på morgonen. Nära, intill, sitt, ögonkontakt, front, framåt, sväng (ytter och inner), stanna, stå.

Hade grovtvätts- och tovningsträff med en kompis. Tog med Willow bort till grovtvättstugan för lite miljöträning. Hon var inte alls rädd för maskinerna men hon gillade inte torkrummet (konstigt ljud från fläkten?) och om nån gick förbi på bakgården utanför så skällde hon vilket hon i princip aldrig gör hemma. Vet inte varför men hon verkar vakta mer på bortaplan...

När vi var klara gick Willow och jag hem. Hon drog lite i början - glad att slippa tvättmaskinsljudet/det ganska lilla reviret?! Sen gick det bra tills det dök upp två hundar bakom oss. Willow ville kolla på dom och göra lekinviter hela tiden. Hon drog en liten sväng i kopplet igen men sen verkade hjärncellen komma på att jag faktiskt hade gett kommando (fånga + intill och sen framåt) och hon gjorde det :) Visserligen med nån titt bakåt men ändå :)

När vi var nästan hemma tvärnitade Willow igen. Efter att ha kollat runt lite fick jag syn på Alfons och hans husse. Efter att ha kollat läget lite beslöt vi oss för att låta busfröna motionera varandra. Willow drog och pep och drog men jag lyckades få av henne täcket OCH få henne att sätta sig och vänta på varsågod innan hon "fick" Alfons.

Full fart! Önskar jag hade haft kameran...

Båda gillar att tacklas och rulla. Willow väger 15 - 20 kg mer men Alfons har lägre tyngdpunkt och är inte lika fjollig så han hamnar ofta överst. Å andra sidan roar sig Willow med att ta sats, springa som en galning och sen hoppa över Alfons (som är en rätt stor Cane Corso).

Willow har inte riktigt sin vanliga kondis p g a tassen och tog faktiskt några små pauser för att andas - och äta lite snö. Men eftersom Alfons är vuxen så är han inte lika fanatisk på att leka längre så han ledsnade först och tyckte att det var dags att koppla av lite istället.

Att leka med Alfons är roligare än både joggare, cyklister och barn tycker Willow. Lyckades få lite kort kontakt med henne ibland och göra fånga respektive få henne (och Alfons) att he sig ur vägen för folk.

När jag fångade in Willow så hoppade hon (ett ganska halvhjärtat hopp) på mig och fick time-out-träd i ett par minuter medan jag vek ihop täcke och växlade några ord med hussen. Upptäckte blod på marken - och på min sko. Kollade Willow. Höger bak blödde lite igen :(

Kollade tassen bättre när vi kom in, verkar som hon dragit upp det gamla såret lite. Trampat på nåt grus? Eller kanske på lite frusen snö? Tvättade och baddade med bomull. Slutade blöda fort. Puh!