fredag 13 juli 2007

Misslyckad promenad, fram- och baksteg

Willows ben verkade mycket bättre så vi tänkte ta en lite längre naturpromenad med henne så att hon skulle få utlopp för lite energi. Tyvärr hann vi bara gå ca 10 min innan Willow plötsligt började hoppa på tre ben :( Lustigt nog fortsatte hon nosa och vifta på svansen medan hon hoppade omkring.

Efter en liten stund satte hon ner tassen och gick ungefär som vanligt igen men det här var tredje gången hon börjat halta på två veckor så vi blev väldigt oroliga och åkte iväg till veterinären. Hon klämde och kände och sa att ben, leder och korsband verkade bra och att det inte fanns några problem i rörligheten.

Den enda gången Willow överhuvudtaget reagerade under undersökningen var när veterinären petade henne på vänster baktass på ett sår hon hade där som var lite inflammerat. Veterinären trodde att blockhältan idag (och troligen även i tisdags) var när Willow klev på något som petade i såret. Sen är frågan hur hon fått såret... Klivit på någon/kloat sig var vad jag trodde när jag fick syn på det för någon dag sedan. Annars kan det vara furunkulos som ju är mycket jobbigare. Nåja, oavsett vilket är det ju "bättre" än led- eller senskador som var det vi oroade oss mest för... Veterinären trodde inte att Willow skulle må sämre av att få springa av sig lite (bara vi bandagerade tassen först så att hon inte petar in fler saker i såret) men hon (och vi) var rätt slut efter veterinär utflykten så vi åkte "hem".

Gick en kissesväng med Willow och mötte några barn som ville hälsa. Grabben hade tydligen blivit jagad av en stor hund och ville jobba på sin rädsla för sådana. Det gick bra - både han och Willow var duktiga :)

Tvättade Willows sår och satte på henne en barnsocka. Husse hade lyckats hitta sådana med anti-halk-funktion då djursjukhuset inte hade "boots" i Willows storlek.

Husses farmor kom på besök och blev jätteförtjust i Willow och gosade massor. Tack och lov var Willow nu för trött för att hoppa upp i rullstolen till henne utan nöjde sig med att stå/ligga intill stolen.

Lille brorsonen gullade med Willow. Store brorsonen började tycka att Willow var OK och klappade lite och förklarade sen att vi kunde ta bort gallren för "hunden var ju snäll" :)

Tyvärr inträfade ett litet bakslag senare på kvällen. Barnen var rätt trötta och när store brorsonen skulle hämta nåt tänkte han sig inte för utan sprang förbi framför Willow som glatt skuttade upp för att se vad det var för skoj som hände. Grabben blev rädd och skrek till och sprang sin väg igen (mycket förståeligt eftersom han också blivit jagad av stora hundar). Husse gjorde stanna på Willow och hon stannade och följde inte efter honom eller nåt, puuh... Men det var himla synd i alla fall :(

Träffade en söt collie på kvällspromenaden. Den hade gått och "pratat" med sin matte i flera kvarter för att den hade sett Willow och ville hälsa så det fick dom - lite försiktigt för att Willow inte skulle tassa den - och det gick bra.

Sov inne i natt också så att tältet skulle hinna bli riktigt torrt.