söndag 6 april 2008

Inspiration & skoj

Vi åkte på öppet hus hos Linköpings Hundungdom med ett par kompisar. Vi tog med Willow för att öva på passivitet och aktivitet när det är mycket hundar runt omkring.

Började med att busa lite själva på agilitybanan.

Försökte få Willow att gå genom säcktunneln (den var störst!) medan husse höll upp andra änden. Willow ville inte utan tyckte det var mycket mer praktiskt att springa runt - då slapp hon ju huka sig.

Willow tycker fortfarande att det är himla kul att hoppa och efter dom första två hindren (som jag fick hoppa med henne respektive gå runt till andra sidan) hoppade hon glatt över i "förväg" när jag sa hoppa och visade åt rätt håll.

LHUs däck påminner mer om en livboj och efter att ha tittat på det en liten stund gick Willow med på att göra genom. Hon hade flera cm till godo! Passade på att köra flera gånger nu när vi äntligen hittat ett däck Willow får plats i...

Provade med en annan, rak, hyfsat stor tunnel. Willow ville gå runt här med. Provade att krypa in i tunneln vilket fick Willow att studsa mellan ändarna för att se var matte var. Hon körde in huvud och hals och kollade på mig men mer än så ville hon inte. Tror jag får prata med nån som kan det här med agility om hur vi ska få henne att tycka att tunnlarna är kul (eller i a f OK). Hon gör ju glatt genom i 1,5 m betongrör och diverse andra trånga och även överbyggda grejer... Kan det vara så enkelt som att hon tycker tunnlarna är för små?

Gjorde lite slalom. Så länge jag säger höger/vänster och (framför allt?!) visar med handen vad jag vill att hon ska göra så går det riktigt bra. Hon fick upp skaplig fart efter ett par försök :)

Kollade på uppvisningar i rallylydnad, agility, lydnad och freestyle.
Stå och gå på bakbenenDansa tillsammansSlalom framåtoch bakåtStå på bakbenenSnurr på bakbenenAvslutningJättekul att se alla duktiga hundar (och förare)!

Provade rallylydnadsbanan dom hade ställt upp.

Rolig bana, ett par skyltar vi aldrig gjort utan bara sett men det gick det med. Willow tappade tråden tre (?) ggr: först vid starten när våra kompisar hjälpte en kollega att jaga huggorm och jag var för sen med att följa upp sitt med intill/framåt, sen typ halvvägs när hon fick doft på nåt spännade, sen några skyltar senare när en bekant kom fram och frågade om hon fick fota oss.

Körde klart banan. Blev hoppad i huvudet medan jag tog av mig jackan (den fick inte vara med på foto). Körde om några skyltar för att hon skulle kunna fota att rallylydnad även går med en grandis.

Gjorde fånga. Blev hoppad på igen när Willows hjärna började ta slut. Sitt. Ligg. Sitt. Snurra. Körde nån skylt till. Får se om vi kommer med i boken fotografen skriver på ;)

Klappade om lillan för hon var jätteduktig som klarade att koncentrera sig så länge (även om det blev ett par avbrott)!

Willow och jag tycker båda riktigt mycket om rally så jag tror att vi ska rikta in oss på det i år och jobba på kontakt och koncentration och ha kul tillsammans. Planlydnaden får vänta lite till...

Willow var lite hälsagalen, framför allt i början, men hon stod stilla och lungt hyfsat mycket. Hon koncentrerade sig riktigt bra när jag fått kontakt med henne och det gick lättare att få kontakt än jag hade räknat med. Nu ska vi bara fortsätta :)

Det var nästan en perfekt utflykt - det enda smolket i bägaren var att Willow INTE ville gå in i bilen, framför allt när vi skulle åka hemifrån. Öva, öva, öva, ...

När vi kom hem fick Willow hänga med en snabbis till tvättstugan innan vi gick hem - utflykt mitt i tvätt tiden är inte så praktiskt men det var kul.