söndag 4 november 2007

Skogspromenad och äckliga ljud

Willow vek svansen när vi petade henne på rumpan så det verkar vara höglöp nu (eller alldeles strax). Hoppade över vardagslydnaden - skulle bara sabbat för dom andra och Willow skulle inte lärt sig nåt heller...

Gick en långtur i skogen. Husse, matte, Willow och vår hundrädda kompis (som varit bortrest/sjuk och inte kunnat hälsa på på ett tag). Det gick riktigt bra!

Willow var "skogstokig" och skuttade runt och nosade på allt. Hon sprang/gick mest runt oss på rätt nära håll men gjorde ett par rucher ut i skogen - lite uppdämt spring i benen! Vi kan ju inte ha henne lös hemma när hon löper, nu i skogen så körde vi lina och då och då släppte vi den helt så att hon kunde vara fri. Tack och lov höll vi i när vi mötte en annan hund! Har aldrig sett nån hund där överhuvudtaget och det här var till och med långt från dom stora stigarna. Willow ville jättegärna fram till den snygge hunken men det fick hon så klart inte.

En av hennes utflykter skrämde oss dock lite. Vi gick på stigen mellan "berget" och hygget när Willow fick ett springryck och istället för att raca ut på hygget eller längs med stigen förvinner hon in i skogen och upp på berget. På ena sidan har berget ett stup på kanske 5 m och vi ser Willow försvinna däråt. Gulp! Stod väldigt stilla och hoppades att hon skulle komma tillbaka samma väg och inte försöka "gena" utför stupet. Puh! När hon insåg att vi inte hade följt med joggade hon tillbaka - försiktigt - och utan att gå nära kanten.

På vägen hem började Willow göra host-/kräkljud. Trodde först att hon hade ätit nåt dumt och mådde illa i bilen. Ljuden slutade efter en stund men började sen om. Pinne/skräp i halsen?! Kollade noga i flera omgångar med ficklampan. Willow gillar inte när man drar ut tungan men hon gör inget mer av det än att se sorgsen ut... Inget i munnen, inget i halsen och tonsillerna ser bra ut. Ingen feber. Vad är det här???

Willow hostade/kräktes upp middagen :(

Avvaktar till imorgon bitti om inget mer händer och ringer veterinären när dom öppnar.