tisdag 21 augusti 2007

Skogspromenad

Tog en LÅNG (i tid räknat) skogspromenad med Willow i spårlina. Övade lite höger, vänster, häråt, stanna, framåt och kom eftersom det behövs när man snurrar runt i terrängen. Willow höll sig skapligt nära och var följsam. "Skogskommandona" verkar fungera bra trots lite över-/felanvändning i söndags :)

Däremot var det ett litet helsike att få in henne i bilen när jag skulle hemifrån. Hon ville inte ens gå inom 3 m från den. Efter mycket övertalning fick jag i princip grabba hela Willow på en gång och lyfta in henne (aj min rygg). På väg hem gick det mycket bättre, då var hon nästan som vanligt. Det här verkar hända (i någon utsträckning) VARJE gång vi kört så att hon fått sitta länge i bilen (lång resa alt resa + tältresning). Tror att hon ogillar att tillbringa lång tid i bagaget... Undrar om det skulle bli bättre med ett större bagage eller om det är att vara stilla hon ogillar? Vi försöker pausa ganska mycket och ganska länge när vi reser långt.

Övade framåt, bakåt, snurra, fånga, sitt, stanna, kom och jogga inne.

Tog en sen kvällspromenad. Då dök det upp en ung man som undrade om jag kunde hjälpa honom att lista ut vart den dementa pensionären han hittat hörde hemma. Willow uppförde sig jätebra, hon hälsade vänligt men inte överentusiastiskt på först killen och sen pensionären. Efter en stunds pratande och klurande hoppade hon dock på mitt huvud men hon skrämde i a f inte den förvirrade tanten som gillade hundar och kom ihåg alla sina även om hon inte mindes vad hon hette...