torsdag 3 april 2008

Vårparcour

Varmt och fint :)

Tog en parcourpromenad. Upp + stanna + sitt + ner på diverse bänkar och ett par stenar (bara sitt på den större, på den mindre fick inte Willows tassar och rumpa plats samtidigt). Gjorde också upp + backa på bänk och upp och fortsätta på annan bänk (rakt fram el med 90 graders hörn).

Upptäckte
  1. att Willow tycker det är läskigt att backa på bänkar också (men det är bättre än trappor)
  2. om jag säger upp på något lite mer ovanligt/svårt så får jag säga det två gånger, en gång per benpar som ska upp

Gick i spiralgratingtrappa. Lite läskigt först men sen verkade hon komma ihåg att hon kan.

Hopp och sitt + hopp + sitt. Lite svårt att få Willow att koncentera sig på sitt-arna, hopp är kul och fartigt men hon blev lite distraherad av ljud, dofter o s v och satt rätt långsamt och ofta lite snett.

Försökte få Willow att gå upp och balansera på kanten av boulebanan. Frambenen gick lätt, ett bakben kom upp hyfsat snabbt och till sist lyckades hon få upp även det sista benet - i två steg men i alla fall :)

Gick till den stora asfaltplanen. Inte så skräpigt som jag befarade, borde gå att öva rally där!

Provade lite, lyckades med sitt, 90 och 360 grader höger, misslyckades kapitalt med front + nåt mer. Jag vet inte om det var för att vi var på ett "nytt" ställe eller om det bara fanns någon fantastisk doft i närheten men Willow tappade koncentrationen helt och hållet.

Gick en bit och provade sen balansera på palisaden. Samma sak här som vid boulebanan men till sist fick hon upp alla fyra tassarna (och sen tappade hon balansen). Gjorde tre - fyra försök och det var ett för mycket, Willow blev lite hoppig. Endera blev det för mycket koncéntration i ett streck eller så blev hon frustrerad över att det var svårt... Hade sprutflaskan med mig, det räckte med att visa den för att hon skulle sluta hoppa på mig och istället hoppa runt.

Gick en bit till och gjorde sen hopp. Willow fick överslag och galopperade runt, runt och hoppade massor på egen hand. Hon kan tydligen ta hinder i full galopp och upp till åtminstone 45 graders vinkel! Fick hindra henne från att gräva upp hela sandlådan. Satt still och pausade lite innan vi gick hem.

Hopp och skutt överslag när vi passerade Sammys gräsmatta. Blev hoppad på. Drog upp sprutflaskan varpå Willow bestämde sig för att bara galoppera runt samtidigt som hon den här gången duckade för ett träd med låga grenar. Hon kan tydligen under kortare sträckor bli hälften så hög utan att tappa särskilt mycket i fart...

Kvällspromenad på djuraffär och bland stormarknaderna. Willow blev helt lyrisk när hon fick se kaninerna, jag tror dom kombinerar att som är roligt hos marsvin och katter. Gick riktigt bra. Stod utanför klädaffär medan husse handlade, Willow var lugn, pep inget, stod mest still i nät som påminde om utställningsposen, hon var lite disträ men vi lyckade göra tass, sitt + stanna och ligg + stanna.

Inga kommentarer: